В негова памет: Най-красивият гол в кариерата на Франц Бекенбауер (ВИДЕО)


В негова памет: Най-красивият гол в кариерата на Франц Бекенбауер (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

12905 0

Футболният свят бе разтърсен от новината за смъртта на легендарния Франц Бекенбауер. Той остава сред най-великите не само в историята на Германия, но и в историята на футбола като цяло.

Бекенбауер може да се похвали с изключително успешна кариера и като футболист, и като треньор. А в памет на една от иконите на германския футбол ще ви представим най-красивите попадения на Кайзер Франц, както е известен той.

Най-красивият гол в кариерата на Франц Бекенбауер

Франц Бекенбауер на Световното през 1974 с Германия

Почти цялата си кариера на професионален футболист той прекарва в Байерн Мюнхен. За баварците се отичта с 582 двубоя, в които реализира 74 попадения и дава 75 асистенции. За Хамбургер пък има 38 срещи. Печелил е Шампионска лига три пъти, като е ставал шампион на страната в пет случая. Носител е и на Купата на Германия четири пъти.

Още: Трагедия: Почина великият Франц Бекенбауер

Сред успехите му личат още доста трофеи, а сред индивидуалните призове - два успеха за "Златната топка", както и четири за "Футболист на годината" в Германия.

С Бундестима пък печели Световното първенство по футбол през 1974, както и Европейското през 1972. За Германия има 103 двубоя, в които се отчита с 14 попадения.

Чрез кадрите по-долу в материала можете да видите най-добрите му голове. Най-красивият в своеобразната топ 5 класация, изготвена от официалния канал на Бундеслигата, е от пряк свободен удар с изключително фино изпълнение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички