Трагедия: Почина великият Франц Бекенбауер


Трагедия: Почина великият Франц Бекенбауер
Снимка: whoateallthepies.tv

5106 0

Ужасяваща новина разтърси света на футбола. Великият Франц Бекенбауер почина на 78-годишна възраст, като трагичната вест бе потвърдена от редица световни издания, както и от неговото семейство.

Футболният свят е разтърсен: Франц Бекенбауер почина

Здравословното състояние на Кайзер Франц бе доста лошо от известно време, като съвсем наскоро неговият брат Валтер направи притеснително изказване. В края на миналата година Валер призна, че Франц не се справя добре и че състоянието му се променя постоянно.

В почит на Бекенбауер: Най-изящният гол в кариерата на Франц (ВИДЕО)

Франц Бекенбауер на гала

Не е случайно и че от доста време насам се скри напълно от медийното пространство. Когато за последно говори, той притесни сериозно всички, тъй като призна, че почти изобщо не вижда с едното си око, както и че има проблеми със сърцето.

В последните години в действителност често имаше проблеми със сърцето. Той има и поставен байпас при интервенция в клиника в Австрия. Именно там Франц Бекенбауер прекара последните си години.

Сред успехите му като футболист са: 2 пъти носител на "Златната топка", 4 пъти "Футболист на годината" в Германия, печелил е: Световното първенство (1974), Европейското първенство (1972), Шампионска лига (3 пъти), германския шампионат (5 пъти), Купата на Германия (4 пъти) и още.

Като треньор е печелил Шампионска лига с Байерн Мюнхен и Световното първенство с Германия, като освен това е ставал 9 пъти шампион на Германия и е 6-кратен носител на Купата. Бил е шампион и във Франция с Олимпик Марсилия.

Нека почива в мир.

свещ, смърт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички