В Аржентина разследват Меси и баща му за пране на пари


В Аржентина разследват Меси и баща му за пране на пари
Снимка: Getty Images/Guliver

2423 0

Срещу звездата на Барселона Лионел Меси и баща му Хорхе Меси са повдигнати обвинения за пране на пари посредством благотворителния фонд на футболиста. Издания в Аржентина и Испания съобщават, че аржентинският прокурор Пабло Турано е поискал проверка на организацията.

Обвиненията срещу Меси са били повдигнати, след като преди около седмица бивш сътрудник на фонда съобщи за финансови измами с пари, които е трябвало да бъдат използвани за социални проекти. Съобщава се, че парите, постъпили във фонда на Меси, са били прехвърляни към сметки в офшорни зони и не са били декларирани. Разглежда се възможността да бъде заведено наказателно дело срещу двамата. Звездата и неговият баща на този етап отхвърлят всички обвинения, като твърдят, че "жалбата е лишена от всякакво основание".

РАЗТЪРСИХА ЛЕО МЕСИ С НОВИ ОБВИНЕНИЯ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ

През 2017 година съдът в Барселона осъди Меси и баща му на 21 месеца затвор заради укриване на данъци на стойност повече от 4 милиона евро. Двамата бяха глобени с 2 млн. и 1,5 млн. Според законодателството в Испания аржентинците не трябва да лежат в затвора, а да им се наложи изпитателен срок, тъй като не са били осъждани досега.

За проблемите с данъци Меси подозира, че идват от Мадрид. Какво каза звездата по темата - четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички