Украинска олимпийка изуми: Руските колежки ни казват, че войната е за наше добро


Украинска олимпийка изуми: Руските колежки ни казват, че войната е за наше добро
Снимка: Instagram

9056 0

Бронзовата медалистка от Токио 2020 по синхронно плуване Марина Алексеева разказа как руските ѝ колежки реагират на войната в Украйна. Украинската националка отбеляза ѝ какво ѝ казват плувкините от Беларус, чиято страна също е намесена в конфликта.

"Разговаряхме с руски състезателки по синхронно плуване. Те реагираха. И знаете ли как? Пишат: "Това е за Ваше добро. Това е мирна операция". Това в началото на войната ми написаха двама-трима души", отбеляза украинката в интервю за "Обозревател".

"А аз им писах в отговор: "Елате, вижте тази мирна операция, да я усетите сами". А те настояват на своето: "За Ваше добро е. За да бъде всичко наред с Вас". Някои рускини просто казват"Ние сме за мир". Повечето от тях просто мълчат. Те не могат да вземат отношение", продължава Алексеева.

"Но беларуските момичета като цяло оценяват адекватно всичко. Не знам защо. Може би просто са по-близо до интернет и могат да четат. Плувкините от Беларус са приятели с нашите момичета, които неотдавна завършиха кариерата си в националния отбор, и отлично разбират всичко, което се случва. Те са против своя президент и са за Украйна. Питат как могат да помогнат и се опитват да предадат истината на всички свои близки. Следователно в Беларус има повече съвестни хора", категорична е спортистката.

По време на руската инвазия в Украйна Алексеева и сестра ѝ Владислава - друга бронзова медалистка от Олимпийските игри в Токио, са били в Харков. Те обаче успяха да напуснат страната и в момента са с отбора си в Италия. А ето един пример за цензурата в руските медии след войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички