Борис Джонсън се ядоса на Джани Инфантино и ФИФА заради Русия


Борис Джонсън се ядоса на Джани Инфантино и ФИФА заради Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

2685 0

Кабинетът на Борис Джонсън изпрати писмо до президента на ФИФА Джани Инфантино!

В него се подчертава разочарованието на Великобритания да види руски делегати по време на конгреса на Централата, който се проведе миналата седмица в Доха, съобщава "Politico".

Джонсън разкритикува Инфантино, че е поканил руски делегати на събитието, на фона на мащабните западни санкции срещу Русия, и определи Руския футболен съюз за "фактически представителен орган" на Кремъл:

"Ето защо бихме искали да Ви призовем по най-категоричен начин да преосмислите позицията си по този въпрос, така че представителите на Руския футболен съюз, а също и на Футболната федерация на Беларус, да не могат да участват в бъдещи срещи и дейности на ФИФА".

"Има ясна необходимост футболът да продължи да представлява единен фронт в светлината на отвратителните действия на Русия в Украйна. Спортът не може да се използва като платформа за легитимиране на руската агресия", смятат от кабинета на Борис Джонсън.

*Още новини около конфликта между Русия и Украйна и как той се отразява в спорта, можете да прочетете в специалния раздел на SPORTLIVE.BG (последвайте оранжевата връзка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички