Ужас в Уганда: Футболист сбърка за гол, а съотборниците му го пребиха и убиха


Ужас в Уганда: Футболист сбърка за гол, а съотборниците му го пребиха и убиха
Снимка: Getty Images/Guliver

4822 0

Истински футболен ужас се е разиграл в Уганда на 10 октомври в региона Ламво. 22-годишният Чърчил Оваси допуснал огромна грешка, заради която неговият тим е допуснал загуба, което породило сериозни конфликти и накрая дори довело до смъртта му, съобщава "Дейли Монитор".

Още на терена, когато Оваси допуска грешката, той е нападнат от свои съотборници, но до бой не се стига, защото останалите го предотвратяват. След двубоя обаче завършекът е друг - далеч по-трагичен. Единият от съотборниците му си тръгвал с колело от стадиона, където Оваси опитал да му отмъсти и го блъснал.

След това пристигнал брат му и се нахвърлил на Чърчил. В крайна сметка се стигнало до жесток побой, след който Оваси получил множество наранявания по тялото и главата, а малко след откарването му в болница е починал. Свидетел твърди пред вестника, че Оваси е играл пиян, след като цялата вечер преди мача се на наливал в "алкохолно представление".

"Покойникът се срина на няколко метра от мястото на боя и беше откаран в здравен център Agoro III, където беше обявен за мъртъв няколко часа по-късно. Двамата братя ще бъдат съдени с цялата строгост на угандийските закони" - споделя полицаят Джими Окема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички