Един от любимите бизнеси на Кристиано Роналдо е пред фалит заради пандемията


Един от любимите бизнеси на Кристиано Роналдо е пред фалит заради пандемията
Снимка: Getty Images/Guliver

3816 0

Въздействието на пандемията от коронавирус върху хотелиерската индустрия поставя веригата от хотели на звездата на Ювентус и Португалия Кристиано Роналдо пред несигурно бъдеще. В партньорство с Дионисио Пестана, ръководител на хотелската група Pestana, в момента Роналдо притежава два хотела: един във Фунчал, родния му град на остров Мадейра и друг в португалската столица Лисабон.

Хотелът на Кристиано Роналдо във Фунчал е затворен - и може да не отвори отново. Той е затворен от няколко месеца, на фона на 80% спад в туризма на Мадейра в резултат на пандемията covid-19.

Междувременно хотел Pestana CR7 Lisboa претърпя такъв спад в търсенето, че беше принуден да намали почти наполовина редовните си цени за нощувки от 150 евро на 77 евро. Роналдо тепърва ще коментира публично тежкото положение на хотелите си. Хора, близки до 35-годишния мъж, посочиха в медиите на Мадейра, че перспективите за отварянето на хотела във Фунчал изглеждат мрачни, дори ако настоящата здравна криза се подобри за кратък срок. Освен това пандемията проваля и плановете да разшири бизнеса и да отвори хотели в Мадрид и Манчестър.

А наскоро стана ясно, че е имало лек словесен конфликт между португалската мегазвезда и ръководните фактори при "Старата госпожа" заради националния отбор на Португалия. Роналдо повишил тон на ръководството на Ювентус и нарушил самоизолацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички