Треньор: В ЮАР получаваш куршум или палка за нарушаване на изолацията


Треньор: В ЮАР получаваш куршум или палка за нарушаване на изолацията

1875 0

Бившият треньор на Динамо (Москва) Виктор Бондаренко, който от 25 години работи с различни африкански клубове, разказа как на континента се води битката с коронавируса. 70-годишният наставник в момента е в ЮАР.

"Заради коронавируса тук, както и на други места, всички са по домовете си. Улиците са празни. Имаше режим на опасност от пета степен, която е най-високата, но наскоро президентът на страната го намали на четвърта. Тук всичко е много по-благополучно, отколкото в Европа. Вече можете да се качите на колата си и да отидете до магазина, аптеките и т.н. Стана по-лесно", коментира Бондаренко, цитиран от "Известия".

"С нарушителите на самоизолацията са много твърди. Тук не се шегуват - или ще получиш палка, или ще стрелят по теб, ако не изпълняваш изискванията. Вижте, коренното население не винаги е съзнателно. Може би в ЮАР е по-различно. Аз живея извън града - на 40 км. от Йоханесбург и на 20 км. от Претория, така че, ми е трудно да преценя ситуацията там", допълни треньорът.

Запитан за мародерство, Бондаренко заяви: "Такова имаше в провинциите. Там е беднотия, нищета, хората изобщо нямат пари. Но сега мародерите бяха силно притиснати, президентът даде да се разбере, че ако това продължи, няма да дойдат никакви инвестиции в ЮАР. Така че, сега всичко се успокои", завърши руският треньор. А кой играч на Манчестър Юнайтед наруши изолацията и го чака наказание вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама