Темата пак е актуална: Ас на Реал Мадрид заплашен от 5 години затвор


Темата пак е актуална: Ас на Реал Мадрид заплашен от 5 години затвор
Снимка: Getty Images

3796 0

Стари проблеми надвиснаха с нова сила над главата на полузащитника Лука Модрич от Реал Мадрид. Звездата на Хърватия е заплашен от влизане в затвора за сериозен срок заради лъжесвидетелстване, пише "L'Equipe".

В Хърватия тече процес срещу бившия шеф на Динамо Загреб - Здравко Мамич, който е обвинен в укриване на данъци и присвояване на пари от клуба. Модрич и колегата му Деян Ловрен са ключови свидетели по делото и вече 2 пъти даваха показания в съда.

Предполага се, че Мамич е направил измама при трансферите на халфа в Тотнъм през 2008 г. и този на защитника в Лион през 2010-а.

Сега Ловрен и Модрич са обвинени в даване на неверни показания пред съда. Вторият е опитал да подведе разследването, като е казал, че е подписвал допълненията към договора си всеки път, когато го е удължавал. Установено е обаче, че фо е направил само веднъж - когато напусна Динамо.

Според Наказателния кодекс на Хърватия за лъжесвидетелстване се дава затвор от 6 месеца до 5 години. Не за първи път се обсъжда възможното наказание на Модрич - преди 6 години се заговори за вкарването му в затвора за първи път. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички