Тежка травма на главата и сериозна кръвозагуба погубили Скатов


Тежка травма на главата и сериозна кръвозагуба погубили Скатов
Снимка: Lap.bg

6887 0

Стана ясно какви наранявания е причинило жестокото падане, което доведе до смъртта на алпиниста Атанас Скатов при опита му да покори осемхилядника К2. Той е имал тежка травма на главата, придружена с много фрактури и сериозна загуба на кръв. Това пише вестник "24 часа", който разполага с двата смъртни акта на българина.

Тялото на Скатов е докарано в болницата в град Скарду в 5 часа следобед на 5 февруари. Разследването на смъртта му е установило, че причина за падането е скъсано въже, а не небрежност или грешка от страна на самия алпинист.

"24 часа" оборва и твърдението на организаторите на експедицията, че Скатов е бил уморен, когато се е отказал от атаката на върха и е тръгнал да слиза към най-близкия лагер. Той е вървял не повече от час във фаталния ден, а в кариерата си е имал дори 36-часови преходи. Свидетел твърди и че алпинистът ни е бил в невероятно настроение на слизане, въпреки неуспеха си с върха в същия ден.

Освен това изданието пише, че Скатов не е способствал смъртта си чрез своята липса на опит и посочва, че българинът е бил най-опитният в експедицията (извън групата на шерпите). Неотдавна стана ясно, че той се е движил 10 минути след падането си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички