Атанас Скатов се е движил 10 минути след падането си


Атанас Скатов се е движил 10 минути след падането си
Снимка: Lap.bg

8171 0

Атанас Скатов се е движил 10 минути след падането си, при което загина при опита си да изкачи връх К2. Това показват данните на тракера му, пише "24 часа". Според алпинисти това означава, че след падането той е бил в състояние да се движи и се е преместил.

Засега липсва яснота дали въжето му се е скъсало, или той се е изпуснал от него, когато се е връщал от Лагер 3 към базовия лагер. По данни на тракера, който е бил прикрепен към него, денивелацията е около 200 метра.

Инцидентът е станал в 6,21 часа сутринта пакистанско време, пише вестникът. Падането е приключило близо час по-късно - в 7,26 ч. според данните на тракера. На проследяващото устройство се вижда дълга линия с продължителност около час, преди да се отчете промяна в надморската височина, а после 10 минути по-късно се отчита друго географско положение. Родителите на алпиниста, които също са следили GPS-а му, са помислили, че той си почива, когато е паднал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички