Манчестър Сити с пореден успех - справи се с Астън Вила и му нанесе 1-во поражение при Джерард


Манчестър Сити с пореден успех - справи се с Астън Вила и му нанесе 1-во поражение при Джерард
Снимка: Getty Images

2173 0

Английският шампион Манчестър Сити победи с 2:1 Астън Вила в оспорван двубой от междинния 14-и кръг на английската Висша лига. Това бе първо поражение за гостите под ръководството на Стивън Джерард;

Футболистите на Пеп Гуардиола записаха 6-а поредна победа във всички турнири, както и съответно 8-а поредна срещу този опонент за всички състезания. Последният път, когато Астън Вила е спечелил срещу Сити, е на 28 септември 2013 година с 3:2. След това е записал 11 загуби и само 1 равенство.

Още през първото полувреме "гражданите" си осигуриха преднина от два гола, след като двама португалци се разписаха. Първо това стори Рубен Диаш (27'), а след това и Бернардо Силва с красив и техничен изстрел от границата на наказателното поле (44'). Това бе четвъртият му гол в последните седем двубоя във Висшата лига със Сити. Толкова бяха и попаденията му до момента в шампионата с "гражданите", но за... всичките 55 двубоя!

В началото на втората част обаче Оли Уоткинс намали изоставането на своя отбор, след като засече отлично центриране от ъглов удар и прецизно пласира топката в мрежата. Отлично изпълнение на заученото положение за домакините, което се превърна в гол. Въпреки това до края те не съумяха да изравнят, въпреки че имаха няколко шанса.

За Манчестър Сити предстои ново гостуване от Висшата лига - на Уотфорд (събота - 04.12), след което "гражданите" се насочват към Шампионска лига, където са си гарантирали първото място в групата. Те ще имат трета поредна визита, този път в Германия - на РБ Лайпциг (07.12).

Програмата за Астън Вила ще продължи да бъде много тежка. Стивън Джерард и компания посрещат у дома Лестър в неделя (05.12), а седмица след това ще имат много емоционален за мениджъра сблъсък на "Анфийлд" срещу Ливърпул (11.12).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички