Формула 1 реагира бързо на коментарите на Бърни Екълстоун за Владимир Путин


Формула 1 реагира бързо на коментарите на Бърни Екълстоун за Владимир Путин
Снимка: Kremlin.ru

1371 0

Ръководството на Формула 1 категорично се разграничи от вчерашните (30 юни) коментари на бившия бос на организацията Бърни Екълстоун, който заяви, че "би поел куршум за Путин, който е първокласен и разумен човек".

Думите на 91-годишния Екълстоун, който обвини Украйна и Владимир Зеленски за руската военна инвазия, предизвикаха сериозен отзвук, а Формула 1 побърза да се разграничи от тях:

"Казаното от Бърни Екълстоун е негово лично мнение и много силно контрастира със съвременните ценности на нашия спорт", казаха от ръководството на Ф1.

Екълстоун направи коментара си в предаването "Добро утро, Великобритания", а когато водещите отбелязаха, че действията на Путин са довели до смъртта на хиляди невинни украинци и руснаци, той отговори: "Това не бе умишлено. Неговата идея не бе да има война. Сигурен съм, че Украйна може да сложи край на войната, ако го иска".

*Още новини за конфликта Русия - Украйна и отраженията, които дава в спорта, можете да четете в SPORTLIVE.BG (последвайте оранжевата връзка)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички