Сон ще участва в 30-километров марш по време на военната си служба


Сон ще участва в 30-километров марш по време на военната си служба
Снимка: Getty Images/Guliver

6480 0

Нападателят на Тотнъм Сон Хюн Мин ще премине през сериозна военна подготовка, въпреки че ще кара съкратена служба. Той ще бъде изложен на сълзотворен газ, ще прави тренировки с жив огън и ще премине 30-километров марш по време на интензивната 3-седмична подготовка, която ще премине този месец в Южна Корея. Това заяви служител на морската пехота пред "Ройтерс".

Престоят на Хюн Мин в армията ще започне на 20 април на остров Джеджу и ще бъде в отдел "Морска пехота". Но служител на пехотата е заявил, че футболистът ще мине съкратена версия на лагера. "По време на марша нашите редовни новобранци от морската пехота ще носят 40-килограмова екипировка. Тя обаче може да бъде много по-лека за алтернативни стажанти в зависимост от програмата. "Ще премине военни учения с ядрени, биологически и химически оръжия", заявил той пред агенцията.

Военните ще преминават редовни медицински прегледи, като ще им се мери и температурата. От тях ще се изисква да подържат дистанция по време на обучението, за да предотвратят възможно заразяване с коронавирус.

Всички дееспособни мъже в Южна Корея са длъжни да карат 2-годишна военна служба, тъй като технически все още е във война със Севера. Сон обаче беше освободен, тъй като изведе страната до спечелването на Азиатските игри през 2018 година. Наскоро звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк постави Сон сред петимата най-добри играчи във Висшата лига. Вижте тук кои са другите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички