СНИМКА: Нов скандал със Серина, корица с тенисистката породи обвинения в сексизъм


СНИМКА: Нов скандал със Серина, корица с тенисистката породи обвинения в сексизъм
Снимка: Guliver/Getty Images

3477 0

Звездата на женския тенис Серина Уилямс беше избрана за "Жена на годината" на мъжкото списание "GQ". Корицата на изданието обаче предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи.

Много от потребителите се чудят защо думата "жена" е поставена в кавички. А освен това под тази дума е изписано "мъж" и е задраскана.  37-годишната тенисистка е наречена Шампионът от списанието и е една от четирите корици на декемврийския брой на GQ. На снимката тя носи черно боди с дълъг ръкав и златист колан на Chanel.

Корицата със Серина е дело на известния дизайнер Върджил Абло. Много от потребителите на социалните мрежи явно не са наясно, че кавичките са негова запазена марка. Той работи с тенисистката и Nike върху екипа й за US Open. За турнира на маратонките й беше изписано "Серина", а върху туту роклята й "Лого".

Тази година Уилямс жестоко избухна и по време на мача с Наоми Осака на US Open заради съдийско решение. По-късно тя обвини съдията Карлос Рамос в сексизъм. Какво точно се случи тогава - вижте в този материал

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички