Скандалът на година продължава: Бойкотират Серина Уилямс


Скандалът на година продължава: Бойкотират Серина Уилямс
Снимка: Getty Images/Gulliver

6947 0

Най-титулуваната тенисистка в историята Серина Уилямс продължава да е тема №1 в световните медии след поведението ѝ по време на финала на US Open. Както е известно, тя беше санкционирана заради треньорска подкрепа, трошене на ракета и обида на главния рефер Карлос Рамос, който, по нейни думи, я е ограбил във финала и е "крадец", а намесите му в мача са базирани на "сексизъм". Целият скандал вижте тук!

В последните дни тя получи подкрепата на WTA и тенис асоциацията на САЩ, но ITF даде перфектна оценкак на главния рефер за представянето му във финала. Според информация на "The Times", тенис реферите могат съвсем скоро да се обединят и да бойкотират мачовете на Серина Уилямс след обвиненията срещу Карлос Рамос.

"Той бе хвърлен на вълците и разкъсан", споделя въпросният съдия. Последствието може да бъде бойкот на двубоите на американката, който да продължи докато Серина се извини за думите си към Рамос, когото нарече "лъжец" и "крадец".

Съдиите негодуват и заради факта, че Мохамед Лаяни не получи повече наряди за мачове на US Open. Това стана след намесата му в мач на Ник Кирьос, в който австралиецът губеше категорично, но съдията слезе при него и му обясни, че не е редно да предава мача и поне да се опита да играе. Кирьос обърна, а това беше видяно като треньорска намеса. Лаяни не беше глобен, но не получи доверие да ръководи повече мачове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички