Жесток скандал във финала на US Open - публиката иска да линчува съдията (ВИДЕО)


Жесток скандал във финала на US Open - публиката иска да линчува съдията (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

13307 0

Невъобразима драма и жесток скандал се разразиха във финала на US Open при дамите, който сензационно беше спечелен от Наоми Осака в 2 сета срещу Серина Уилямс. В центъра на вниманието бяха американката и съдията Карлош Рамош и, въпреки че Осака напълно заслужено успя да спечели финалната битка, скандалът отекна толкова силно в спортния свят, че отне от блестящото представяне на едва 20-годишната японка.

Всичко започна със санкция към Серина Уилямс за треньорска подкрепа (каквато по-късно самият треньор Патрик Моратоглу призна, че се е опитал да даде). Американката беше видимо изненадана от това и отиде при рефера на срещата, казвайки следното: "Това не е вярно, не съм получавала никаква подкрепа. Аз не мамя, когато играя. Предпочитам да загубя, но никога в кариерата си не съм мамила".

Нагледно страстите се охладиха до момента, в който Осака не върна мигновено пробив, след като Серина допусна две поредни двойни грешки и прати форхенд в мрежата. Тогава от яд тя строши ракетата си в средата на корта, а съдията веднага се намеси за втори път, присъждайки точква в следващия гейм в полза на японката заради второ поредно нарушение на правилата.

Това вбеси до неузнаваемост самата Серина, която веднага потърси правата си пред съдията.

"Не съм получавала помощ, не съм получавала помощ от треньора. Трябва да обявите, че това не се е случвало. Никога не съм мамила, това е невъзможно, трябва да потвърдите, че не съм. Дължите ми извинение, още сега. Трябва да ми се извините. В живота си никога не съм мамила. Имам дъщеря, за която съм пример. Това не се е случило. Дължите ми извинение", категорична беше Серина Уилямс.

 

Последва рекламна пауза в предаването на финала, но по време на паузата между геймовете. В нея нещата са станали още по-тежки, след като Серина е продължила разговора си със съдията, наричай го "крадец". Това в крайна сметка дори присъди гейм на Осака заради трето нарушение на правилника. Това доведе до истинско избухване от страна на Уилямс, както и на всички фенове на корта.

След решенията на съдията на стола американката поиска да говори със супервайзъра на съдиите и изсипа истинска канонада срещу Рамос. "Много мъже правят какво ли не, но им се разминава просто защото са мъже. Това не беше правилно. Да, не играя добре, но това е ужасно. Нямаше право да ми взима точки. Той ме ограби. Това е недопустимо" бяха само част от думите, които Серина използва по време на канонадата си срещу Рамос.

 

В крайна сметка, мачът се доигра и Наоми Осака спечели напълно заслужено в два сета, а съдията дори не се появи по време на церемонията, очаквайки каква ще е реакцията на феновете, ако се появи на церемонията.

След края на мача Патрик Моратоглу призна в интервю за ESPN, че действително е дал наставления на Серина и съдията е бил прав. Самата Уилямс обаче твърди, че не е видяла действията на своя треньор.

След последната точка в мача Серина Уилямс отказа да поздрави съдията и единственото, което му каза, беше: "Дължите ми извинение".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички