Шави: В Катар е толкова безопасно, че не заключваме домовете си


Шави: В Катар е толкова безопасно, че не заключваме домовете си
Снимка: Getty Images/Guliver

1945 0

Легендата на Барселона Шави Ернандес призна, че е много щастлив от живота си в Катар. Бившият халф игра в края на кариерата си за тамошния Ал Сад, на който неотдавна стана и треньор. Испанецът живее в Катар вече пета година.

"Живея пета година тук и всичко е наред. Честно казано, щастлив съм тук. Нямате представа колко ми е комфортно в Катар. Това е различна култура, но всъщност те са привързани към семейството си хора. Много са образовани, много гостоприемни. Доха е безопасен град, тук няма престъпност. Честно казано, тук съм много щастлив, децата ми се родиха тук", сподели Шави пред руски журналист.

"Тук има много добър стандарт на живот. Това е малка страна, но икономиката е много силна. Има луксозни хотели, плажове, добри ресторанти, всичко е много качествено", допълни легендата. Запитан какво е това, което го има в Доха и би искал да го види в родния си град Барселона, той заяви: "Категорично, това е безопасността. Тук няма престъпност, законите са много по-силни, отколкото си мислите. Затова е толкова безопасно. Дори нямаме ключове от апартаментите си".

"Има такова правило, че ако някой влезе в дома ти, той е твой приятел. Така че, не се притеснявам за себе си и семейството си", поясни бившата звезда на каталунците. А какво интересно разкритие за Барселона е направил Шави пред нападател на Ал Сад вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички