Шампионката по наливане и поднасяне на Stella Artois за България на крачка от световната титла


Шампионката по наливане и поднасяне на Stella Artois за България на крачка от световната титла

2685 0

Победителката в Националния турнир по наливане и поднасяне на Stella Artois, Добринка Тосева, застана редом до най-добрите майстори в сервирането на белгийската бира в света. На 27 юни в Лондон се състояха финалите на 18-тото издание на Международния турнир по наливане и поднасяне на Stella Artois. Двадесет и един участници от цял свят се изправиха един срещу друг в изискани бирени дуели, за да докажат, че са способни перфектно да изпълнят специалния 9-стъпков ритуал за наливане и поднасяне на белгийското бижу.

Българският шампионат по наливане и поднасяне на Stella Artois се проведе по-рано миналия месец в София.На 6 юни, в столичното заведение Il Mondo, претендентите за титлата National Draught Master се събраха, за да премерят сили и умения в изкуството за поднасяне на Stella Artois. Представителите на журито, сред които Изпълнителният директор на „Каменица“ АД Марко Ниавро и националният шампион в турнира за 2012 година Енчо Георгиев, единодушно избраха пловдивчанката за най-достойна сред българските майстори в наливането и поднасянето на пиво да представлява страната ни на Финалите в Лондон.

При представянето си на Острова, Добринка оправда очакванията на всички, демонстрирайки изящество и финес в своето изпълнение и успя да ни представи достойно в директен сблъсък срещу белгийския състезател Ян Ванденплас. Двамата участници вложиха изключителна прецизност и концентрация и минимален брой точки не достигнаха на сънародничката ни, за да продължи нататък в класирането. Експертното жури обяви Ян Ванденплас за победител в дуела, след което той успя да надвие и останалите състезатели с отлично представяне и да се превърне в новия Световен шампион по наливане и поднасяне на StellaArtois.

Въпреки отпадането си, талантливата млада барманка е доволна от своето представяне. „Вярвам, че най-важното нещо при изпълнението на съвършеното наливане и поднасяне на StellaArtois, e влагането на лично отношение и собствен стил“, споделя Добринка, която в свободното си време се занимава с актьорско майсторство.

Проведен за пръв път през 1997 година, турнирът Stella Artois World Draught Masters изпитва уменията и артистичността на “Les Créateurs De Beauté”(“Създателите на красота”) – достойните бармани по света, способни да изпълнят съвършено Вековния белгийски 9-стъпков ритуал и да доставят неповторимо удоволствие на ценителите на кехлибарената напитка. Целта на съревнованието е да популяризира древната традиция за наливане и сервиране на Stella Artois, която е част от историята на бранда още от самото му създаване през далечната 1366 година.

Тазгодишното издание на Stella Artois World Draught Masters предшестваше провеждането на най-стария тенис турнир в света – Wimbledon. Тъй като StellaArtois е официалната бира на турнира за втора поредна година, вдъхновени от тениса организаторите на шампионата по наливане и поднасяне, избраха претендентите за титлата World Draught Master  да се изправят един срещу друг в дуели в духа на Wimbledon.

Тайната на кехлибареното бижу Stella Artois се крие не само в приготвянето му, но и в поднасянето. „Бокалът на Stella Artois е изключително важен, защото благодарение на него вкусът на бирата остава такъв, какъвто е“, още разкрива Добринка. Белгийските бири традиционно се сервират в специални чаши, чиято форма допринася за отключването на ароматите на напитката. Бокалът, използван при прилагането на 9-стъпковия ритуал за наливане и поднасяне на StellaArtois, със своята специфична форма, столче и златният пръстен по ръба, перфектно допълва изживяването  за ценителите на StellaArtois по целия свят.

Деветте стъпки

1. The Purification–изплакнете бокала Stella Artois под студена вода.

2. The Sacrifice– с бързо движение отворете крана и оставете първите капки да изтекат извън бокала.

3. The Liquid Alchemy– дръжте бокала под ъгъл 45 градуса, без да го допирате до крана.

4. The Crown– снижете и наклонете леко бокала, за да регулирате естественото образуване на пяната.

5. The Removal– с бързо движение затворете крана и отместете бокала.

6. The Beheading– със специалния нож отрежете прелялата извън бокала пяна.

7. The Judgment– премерете на око дебелината на образуваната пяна – идеалният размер е 3 сантиметра.

8. TheCleansing– изплакнете и подсушете стените и столчето на бокала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички