Джокович не се затрудни срещу Чилич и е на полуфинал в Лондон


Джокович не се затрудни срещу Чилич и е на полуфинал в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

1393 0

Световният №1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на Уимбълдън, след като отстрани Марин Чилич с 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). В спор за място на финала той ще се срещне с победителя от мача между Стан Вавринка и Ришар Гаске, които играят в момента.

Джокович направи пробив още в началото на първия сет и поведе с 2:1. Това се оказа достатъчно и сърбинът спечели сета с 6:4.

Вторият сет започна оспорвано, но всеки от двамата тенисисти печелеше сравнително лесно подаванията си. При 4:4 Джокович поведе с 40:0 на сервис на Чилич и стигна до три скрити сетбола. Той пропусна първия, но реализира втория и поведе с 5:4. След това спечели сервис гейма си и взе аванс в мача от 2:0.

В началото на третия сет всеки печелеше подаването си. В седмия гейм обаче хърватският тенисист бе близо до пробив, но Джокович не се пречупи и взе сервис гейма си. Веднага след това той реализира пробив и поведе с 5:3. Чилич спечели подаването си, но след това сърбинът не допусна изненада и спечели сета, с което затвори и срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички