Гаске излъга Вавринка след петсетова драма


Гаске излъга Вавринка след петсетова драма
Снимка: Getty Images/Guliver

1298 0

Французинът Ришар Гаске продължава с доброто си представяне на Уимбълдън. Снощи той се наложи над Стан Вавринка с 3:2 (6:4, 4:6, 4:6, 6:3, 11:9). С успеха, Гаске се класира за полуфиналите на турнира, където негов съперник ще бъде световният №1 Новак Джокович.

В седмия гейм на първия сет Гаске направи пробив, който му беше достатъчен, за да поведе с 1:0 в мача. Вавринка се разигра във втория сет и поведе с 3:0. Французинът обаче изравни до 3:3. След оспорван десети гейм, Вавринка отново проби сервиса на Гаске и изравни резултата в срещата на 1:1 сета.

Вавринка поведе с 4:1 в третия и до края задържа аванса си. Той беше вече само на сет от класиране на полуфиналите. Гаске обаче не се предаде, спечели четвъртия сет с 6:3 и прати срещата в пети.

При 5:3 французинът сервира за сета, но Вавринка върна пробива, а след това изравни и за 5:5. Според правилата на Уимбълдън в петия сет се играе до два гейма разлика. При 9:9 швейцарецът имаше точка за пробив, но не се възползва. Веднага след това обаче Гаске направи това и триумфира в тази епична битка, продължила близо 3 часа и половина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички