Сергей Стаховски: Руснаци, вземете си войниците, докато не е късно за тях


Сергей Стаховски: Руснаци, вземете си войниците, докато не е късно за тях
Снимка: Getty Images

1621 0

Украинският тенисист Сергей Стаховски призова руснаците да си "вземат" обратно войниците, които вече две седмици воюват в Украйна. Тенисистът, който е номер 228 в света, използва акаунта на германския биатлонист Ерик Лесер в Instagram, за да достигне до повече хора.

"Добър вечер, руснаци. Опитах се да Ви убедя, че нямаме фашисти у нас. Те не са тук по една проста причина - защото ние сме свободна нация, която може да се движи из Европа и да вижда света и как живеят хората в нормалните държави. За съжаление, имаме опита, който Русия доставя на света в Донецк и Луганск", започна 36-годишният тенисист.

"За съжаление, може и да не успея да Ви убедя. Затова ще трябва да останете известно време вкъщи, не да заминете за Турция и Египет, а просто да си останете у дома. Но и аз не Ви каня при нас, защото тук Ви очакват не особено приятни неща. Така че, вземете войниците си оттук, по-добре сега, докато още е възможно", допълва той.

Стаховски благодари на Лесер за предоставения от него профил. "Това беше малко послание за руснаците. Бих искал да благодаря на Ерик за възможността да се опитам да убедя руското общество, че войната в Украйна не е нужна. Украйна е свободна и демократична страна със свои цели и постижения. Ние не искаме "руския свят" в нашата страна, ние сме различни", пише още украинският тенисист. Ето какво разкритие за колегата си Новак Джокович наскоро направи той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички