Руски войници планирали да отвлекат украинец от Серия А, за да искат откуп за него?


Руски войници планирали да отвлекат украинец от Серия А, за да искат откуп за него?
Снимка: Getty Images

4183 0

Руските въоръжени сили са възнамерявали да отвлекат украински футболист, за да поискат откуп за него. Това се е случило по време на руската окупация на град Херсон, по време на инвазията в Украйна. Твърдението е на защитника на Динамо (Киев) Александър Караваев.

Набелязаният за отвличане украински футболист е бил халфът на Специя Виктор Коваленко. Той е собственост на Аталанта, които го пратиха под наем в Специя.

"Имаше такъв случай, че окупаторите дойдоха в двора, където живееше Коваленко. Те са питали съседите къде живее семейството на Коваленко. Разбрах, че са искали да ги отвлекат и да искат откуп", споделя Караваев във филма за украинския футбол по време на войната - "Играта на несломимите".

В Украйна припомнят, че Херсон е бил освободен от окупация през ноември 2022 година. И Караваев, и Коваленко са родом от този украински град. А ето кой украински футболист прати руснак в болница заради провокация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички