Роналдо Феномена призна: Ходя на психолог от 2, 5 години


Роналдо Феномена призна: Ходя на психолог от 2, 5 години
Снимка: Getty Images

4538 0

Футболната легенда Роналдо призна, че е провежда психологическа терапия от 2 години и половина насам. Бразилецът направи разкритието в новия си документален филм.

"Вече две години и половина провеждам психологическа терапия и сега разбирам много по-добре какво съм чувствал преди. Поглеждам назад и виждам, че бяхме подложени на много, много силен психологически стрес, без да сме изобщо подготвени за него.

Това съвпадна с началото на интернет ерата. Скоростта на разпространение на информация започна рязко да нараства. Тогава никой не се интересуваше от психологическото здраве на играчите. Днес им се помага доста повече, профилите им в социалните мрежи и техните реакции се изучават повече.

За съжаление, нищо от това не съществуваше по мое време. Реалността е такава, че ние дори не подозирахме, че съществува такъв проблем. Тази тема беше абсолютно игнорирана от нашето поколение. Мнозина, очевидно, преживяха ужасни времена, дори депресии.

Вярно е, че проблемите бяха очевидни, но решенията бяха малкодостъпни", сподели Феномена. А неговият съименник Кристиано Роналдо също е ходил на психолог.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички