Роналдо прогнозира новия носител на "Златната топка" и подчерта, че в момента е "най-добрият"


Роналдо прогнозира новия носител на "Златната топка" и подчерта, че в момента е "най-добрият"
Снимка: Getty Images

3271 0

Един от най-легендарните футболисти играли някога - Роналдо Луис Назарио да Лима, направи своята прогноза преди връчването на най-пристижната индивидуална награда във футбола - "Златната топка". Бразилецът прогнозира, че каращият "втора младост" Карим Бензема заслужава най-много отличието и е сигурен в неговия успех.

"Да, и други футболисти вероятно са в списъка на претендентите. Но разликата между постигнатото от Бензема и от неговите конкуренти, е огромна. И изобщо не говоря за футболните му качества, както и за влиянието върху играта на отборите, в които се състезава. Просто в момента няма по-добър от него", обясни Роналдо пред сайта Noti Merica.

Феномена е твърд в прогнозата си за успех на френския национал, който през каледарната година спечели Ла Лига и Шампионската лига с Реал Мадрид, а междувременно стана и голмайстор на двете надпревари.

34-годишният нападател попадна в списъка с номинираните за наградата, която се присъжда на "най-добрия футболист" от "Франс Футбол". Преди тя се даваше в рамките на една календарна година, но вече обхваща спортния сезон. Церемонията през настоящата година ще се състои на 17-и октомври в Париж.

Вижте какво прогнозира и един от фаворитите за "Златната топка" - Садио Мане!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички