Разследват още 3 медицински лица за смъртта на Марадона


Разследват още 3 медицински лица за смъртта на Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

1283 0

Аржентинското правосъдие добави към разследването на смъртта на Диего Марадона психолога Карлос Диас, който лекува играча в месеците преди смъртта му, и двама медицински асистенти - Дахиана Гизела Мадрид и Рикардо Алмирон, предаде БГНЕС. Това беше потвърдено от източници от прокуратурата на Сан Исидро, съобщава „Дойче Веле“.

Психологът и медицинските асистенти се присъединяват към разследването за небрежност при лечението на футболната легенда, което може да доведе до квалификация „умишлено престъпление“. Тук вече се разследват неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов.

По отношение на психолога Диас обвинението казва, че разполага с доказателства, че от миналия октомври той е играл важна роля в грижите на Марадона, макар и под управлението на Косачов. Правосъдието не изключва, че има повече предполагаеми извършители. Косачов също е разследвана за предполагаема "идеологическа лъжа", за това, че е заподозряна, че е написала рецепти и медицински свидетелства, без да е преглеждала Марадона.

Разследването на медицинските асистенти е свързано с факта, че според източници от обвинението те биха могли да забележат ситуацията, довела до смъртта му, настъпила на 25 ноември поради кардиореспираторен арест, ако са контролирали по някакъв начин по-сериозно състоянието му. Обвинението не изключва насочването към други предполагаеми извършители, тъй като са получени доказателства.

Всъщност, прокурорите поискаха съдията по делото да разреши отварянето на мобилните телефони на Марадона, които са иззети от дома му в деня на смъртта. Засега няколко теста идват от мобилните телефони на Луке и Косачов. Междувременно се планира да се призове и готвачът на звездата, като препоръка, въпреки че обвинението не подозира, че той е отговорен за събитията. А имал ли е алкохол и дрога в кръвта след смъртта си Марадона вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички