Разследват и доктор с български произход за смъртта на Марадона


Разследват и доктор с български произход за смъртта на Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

1917 0

Има българска връзка в смъртта на футболната легенда Диего Марадона, информира вестник "24 часа". В разследването на смъртта на великия футболист е включен и лекар с български произход и фамилия. Става дума за д-р Пабло Андрес Муньос Димитров, директор на клиника "Оливос", където бе направена мозъчната операция на аржентинеца.

До момента прокуратурата разследваше личния лекар на Марадона Леополдо Луке и психиатъра му д-р Аугустина Косачов. Причината да се разследва и д-р Димитров е, че ее подписал документа, с който легендата е изписан от клиниката. Другите подписи там са на д-р Луке и на две от дъщерите на дон Диего - Джанина и Жана.

Във въпросния документ обаче е вписано, че клиника "Оливос" не освобождава футболната легенда, защото е готов за изписване, а защото такова е желанието на семейството му. От лечебното заведение препоръчали лечението на Марадона да продължи в санаториум.

От семейството на аржентинската звезда са обявили, че са осигурили всичко необходимо и че Марадона ще бъде под медицинско наблюдение в дома си. Сега властите в Аржентина проверяват дали е бил упражнен контрол над последващото лечение на Марадона изобщо, или е имало неглижиране на задълженията. Д-р Димитров е наследник на български емигранти в южноамериканската страна. А ето как се защити от обвиненията д-р Луке. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Немска медия: Пулев е жилаво "прасе", продаде се по-скъпо от очакваното

Българският топбоксьор Кубрат Пулев получи още похвали за представянето си в мача срещу Антъни Джошуа за световната...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама