Разкри се първият гей сред професионалните футболисти


Разкри се първият гей сред професионалните футболисти
Снимка: Getty Images

4020 0

Нещо, което се очакваше от доста време да се случи във футбола, вече е факт. А именно разкриването на първия професионален хомосексуален футболист. Признанието дойде от 21-годишния австралец Джошуа Кавало, който играе за Аделаида Юнайтед.

"Горд съм да обявя публично, че съм хомосексуалист. Радвам се, че мога да го кажа, след като няколко години имах дилема дали да споделя. Като по-млад винаги трябваше да го крия, защото ме беше срам. Терзаех се, че може да ми попречи на футболната кариера. Трябваше да се науча да крия чувствата си, за да пасна на образа на професионален футболист", заяви Кавало, цитиран от БГНЕС.

"Сега съм щастлив, че обявих публично, че съм хомосексуалист. Знам, че има и други футболисти, които живеят в мълчание. Искам да помогна да се промени това, за да покажа, че всеки заслужава правото да бъде това, което е. Изненадващо е да осъзнаем, че в момента няма професионални футболисти хомосексуалисти не само в Австралия, но и по целия свят", допълни футболистът, който играе на позицията ляв бек. А ето кой известен треньор обяв, че е подозирал свои играчи за гейове. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички