Прокуратурата публикува части от разговори на Божков с братя Найденови


Прокуратурата публикува части от разговори на Божков с братя Найденови

3267 0

Прокуратурата публикува аудио записи на части от разговори между собственика на Левски Васил Божков и собствениците на Efbet Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян. Записите са от три лични срещи и един телефонен разговор, съобщиха от държавното обвинение.

В съобщението не се уточнява кой кой е, като има единствено означение с инициали. Като цяло разговорите се въртят около бизнес тематика, включително за хазарт - има и реплики за "спиране" през Държавната комисия за хазарта, като там отново говорещите са обозначени с инициали. В единият разговор има искане за 40 млн. (неясно в каква валута), за да може да се откупи бизнес.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза. Приложено ви предоставяме и съдържанието на аудио-файловете", написаха от Прокуратурата. Цялото съобщение и аудио записи (вижте тук).

Припомняме, че задържана бе и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначалната гаранция, която Специализираният наказателен съд ѝ определи гаранция, беше от 1,5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама