България е поискала екстрадицията на собственика на Левски от ОАЕ


България е поискала екстрадицията на собственика на Левски от ОАЕ

387 0

Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на Левски Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов пред журналисти в Народното събрание.

"Изпратени са всички възможни документи и очакваме реакция от властите на ОАЕ", отбеляза Кирилов. Двамата с хазартния бизнесмен Васил Божков са обвинени за участие в организирана престъпна група.

Обвинения в пране на пари бяха повдигнати и на сина на Божков - Антон Божков, като в сряда специализираният наказателен съд реши, че той може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. гаранция. Секретарката на Божков също е в ареста. Йоана Чолакова е обвинена, че е част от организираната престъпна група, занимаваща се с иманярство, търговия с културно-исторически ценности и сводничество.

Задържана е и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначалната гаранция, която Специализираният наказателен съд ѝ определи гаранция, беше от 1,5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама