Привлякоха като обвиняем и сина на Васил Божков, задържан е за 72 часа


Привлякоха като обвиняем и сина на Васил Божков, задържан е за 72 часа

3498 0

Синът на Васил Божков – Антон Божков, е привлечен като обвиняем за изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Антон Божков е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Спецсъда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Тази сутрин Антон Божков е бил извикан в следствието на „Г.М. Димитров” за разпит. Синът на хазартния бизнесмен Васил Божков тази сутрин се е явил в сградата на Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура. Миналата седмица бе задържана и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Припомняме, че прокуратурата повдигна общо 11 обвинения на Васил Божков, в това число - за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. А как с 2 думи Иван Гешев наскоро охарактеризира Божков вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Как се появиха картоните във футбола?

Дори понякога реферите да злоупотребяват със своите права, а понякога проявяват съжаление към играча, без...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама