Продават на търг първия договор на Лео Меси с Барселона - легендарната салфетка


Продават на търг първия договор на Лео Меси с Барселона - легендарната салфетка
Снимка: Getty Images/Guliver

1713 0

Салфетката, върху която 13-годишният Лионел Меси е подписал първия си договор с Барселона, ще бъде продадена на търг през март тази година. Началната ѝ цена ще бъде 300 хиляди лири, съобщиха от британската аукционна къща "Бонамс" в сряда.

Историята на салфетката

Салфетката е подписана през декември 2000 година, когато Карлес Рексач, тогавашният спортен директор на Барса, се споразумява с Хорхе Меси, бащата на Лионел, и агента Орасио Гаджиоли, да придобият правата на аржентинския тийнейджър, който след това стана най-добрият голмайстор на клуба за всички времена.

Ключовият момент в тази история се случва, след като Рексач кани Меси-старши на обяд заради притесненията му относно липсата на реакция след първоначалните проби на сина му в испанския гранд.

Какво пише на нея?

"В Барселона, на 14 декември 2000 година и в присъствието на господата Мингея и Орасио, Карлес Рексач, спортният директор на Барселона, се съгласява под негова отговорност и независимо от всяко различно мнение да подпише с Лионел Меси, при условие че запазим договорените суми", пише на салфетката с логото на тенис клуб "Помпей".

Споразумението, ратифицирано от тогавашния президент на клуба Жоан Гаспар, беше официално подписано същата вечер и месец по-късно Барселона завърши привличането на Меси, за да започне неговия 20-годишен престой в каталунския клуб.

Останалото е история

Осемкратният носител на "Златната топка" помогна на Барселона да спечели общо 35 титли, записвайки рекордните 782 мача и отбелязвайки 674 гола. Преди години модел на Playboy предложи половин милион за салфетката

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички