Витор Роке пристигна! Младият бразилец вдигна настроението в Барселона с гол и три точки (ВИДЕО)


Витор Роке пристигна! Младият бразилец вдигна настроението в Барселона с гол и три точки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5776 0

Барселона успя да победи с минималното 1:0 Осасуна в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в мача вкара новото попълнение на тима - Витор Роке, като това бе и негов първи гол с екипа на "блаугранас".

Витор Роке вкара първия си гол с екипа на Барселона

Разликата можеше да бъде доста по-голяма, но каталунците пропуснаха няколко сериозни положения, като попадение на Роберт Левандовски също бе отменено поради засада. Осасуна пък доигра срещата с човек по-малко, след като Унай Гарсия бе изгонен в 67-ата минута.

Барса обаче даде доста свидна жертва. Човекът във форма в състава на Шави - Феран Торес, се хвана за бедрото в шестата минута и падна на земята. Феран напусна терена, накуцвайки и плачейки, като бе заменен от Фермин Лопес.

Единственият гол падна в 63-ата минута. Витор Роке замени Фермин Лопес и му бяха нужни едва 30 секунди, за да вкара, възползвайки се от пас на Жоао Кансело. По този начин 18-годишният бразилец отбеляза първия си гол с екипа на "блаугранас" и се превърна в четвъртия тийнейджър този сезон, който се разписва за каталунците след Гави, Марк Гиу и Ламин Ямал.

С победата Барса се намира на третата позиция с актив от 47 точки - 3 пред преследвача си Атлетико Мадрид. Осасуна пък се озовава на 12-ото място с 26 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна кошмарно за каталунците. Още в шестата минута - след няколко разигравания, Феран Торес получи травма. Испанецът се хвана за бедрото и бе принудително заменен от младока Фермин Лопес. В 11-ата минута се стигна до отличен шанс. Илкай Гюндоган центрира от фал, а с глава стреля Роберт Левандовски, но ударът му бе неточен.

В следващите минути и двата тима започнаха да създават положения. Най-доброто такова дойде в 28', когато Йохан Мохика от Осасуна получи пространство и влезе в наказателното поле, но вместо да центрира към свой съотборник, избра да стреля от малък ъгъл и топката премина много далеч от целта.

Последваха няколко две добри положения от влезлия като резерва Фермин Лопес. В края на самата първа част пък Жул Кунде пропусна отличен шанс да вкара, след като стреля неточно с глава след чудесно центриране на Педри.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Каталунците започнаха втората част с желание. Още в 48-ата минута създадоха първото положение. Ламин Ямал получи кълбото на границата на наказателното поле, но ударът му не затрудни по никакъв начин Айтор, който спокойно улови.

В 61-ата минута се стигна до нов пропуск. Ямал центрира от фланга, а след това в наказателното поле с топката се разминаха както Гюндоган, така и Роберт Левандовски. Само минута по-късно Шави вкара Витор Роке, на когото му бяха нужни 30 секунди, за да отбележи, възползвайки се от пас на Жоао Кансело.

Video edited on Kapwing

Няколко минути след попадението на младия бразилец - кошмарът за гостите бе пълен. В 67-ата минута Унай Гарсия остави Осасуна с човек по-малко, след като си изкара втори жълт картон за фал в средата на терена.

В 79-ата минута гол на Левандовски беше отменен заради засада. Гюндоган също имаше възможност да се разпише, но от статично положение стреля право в стената.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Пеня, Кунде, Араухо, Кубарси, Кансело, Педри, Де Йонг, Гюдоган, Ямал, Торес, Левандовски

Осасуна: Айтор, Ерандо, Давид Гарсия, Унай Гарсия, Мохика, Аресо, Орос, Торо, Монкайоло, Арнаис, Будимир

Осасуна:

ПРЕДИ МАЧА

Както вече стана ясно каталунците ще трябва да си търсят нов треньор за следващата кампания. Решението на Шави дойде след поражението у дома с 3:5 от Виляреал, като испанският специалист обяви новината на пресконференцията след мача.

Барса и Осасуна се срещнаха съвсем наскоро (11 януари) в мач от полуфиналите за Купата на Испания. Каталунците се наложиха с 2:0, но загубиха финала с 4:1 от вечния си съперник Реал Мадрид.

"Блаугранас" се намира на четвъртата позиция в класирането с актив от 44 точки - 3 победи, 1 равенство и 1 поражение в последните си 5 мача в елита. От другата страна, Осасуна е на 12-ото място с 26 пункта - и със същия актив успехи, ремита и поражения в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички