Притежателят на фланелката на Марадона от мача с "Божията ръка" категоричен дали ще я продаде


Притежателят на фланелката на Марадона от мача с "Божията ръка" категоричен дали ще я продаде
Снимка: Guliver/GettyImages

3186 0

Стив Ходж е бивш английски футболист, който притежава един от най-емблематичните футболни фланелки в историята. Бившият национал на Англия взима решение намери Диего Марадона след прословутия мач на "Трите лъва" срещу Аржентина на Световното първенство в Мексико през 1986 г. и го помоли за фланелката му.

В тази победа с 2:1 в Аржентина, Марадона вкара два от най-известните голове в кариерата си. Един след невероятен индивидуален ход, дриблирайки през половина отбор на Англия, а другият с прословутата "Божия ръка".

"Имам я от 34 години и нито веднъж не съм се опитвал да я продам. Харесва ми да я имам, защото има невероятна сантиментална стойност“, каза Ходж пред BBC Radio Nottingham.

"Имало е много хора, които чукат на вратата ми нон-стоп и телефонът непрекъснато звъни от всяка телевизия и радиостанция, дори от чужди станции. Беше неудобно и не беше приятно. Постоянно се повтаряше, че искам милион или два милиона паунда и го притежавам, за да изкарам пари. Намирам го за неуважително и напълно погрешно. Не се продава".

След смъртта на Марадона, Ходж е получил хиляди обаждания с молба да продаде фланлеката, докато според специалистите тя ще бъде оценена на около един милион долара. А какво е било последното желание на Диего Марадона - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички