Патрис Евра шокира: Имаше поне по двама гейове във всеки мой клуб


Патрис Евра шокира: Имаше поне по двама гейове във всеки мой клуб
Снимка: Getty Images/Guliver

1868 0

Бившият ляв бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра коментира темата за хомосексуалистите във футбола. Френският футболист заяви пред Le Parisien заяви, че във всички отбор, в който е играл, е имал поне по двама съотборници с нетрадиционна сексуална ориентация. Той също разкри отношението на някои от играчите по тази тема.

"Когато бях в Англия, те довеждаха някого да говори с тима за хомосексуализма. Някои от моите колеги казваха: "Против религията ми е, ако има хомосексуалист в тази съблекалня, нека той напусне клуба" и подобни коментари", разкри Евра.

"По това време казах: "млъкнете!" Играех с футболисти, които са гейове. Лице в лице, те се откриваха пред мен, защото ги беше страх да говорят по друг начин. Имаше поне двама футболисти на клуб, които са гейове. Но в света на футбола, ако го разкриех, край", добави той.

Французинът обаче не разкри в кой английски клуб се е случило това. Освен за Манчестър Юнайтед, той игра и за Уест Хем между 2018 и 2019 г. В момента във Висшата лига няма открито хомосексуални играчи, но клубовете работят върху развитието на толерантността към тях с различни кампании.

Единственият открито хомосексуален футболист Джош Кавало направи признание през миналата година, в резултат на което срещна много хомофобски коментари. Футболистът на Аделаида Юнайтед заяви след мача с Мелбърн Виктори миналата седмица, че няма да се прави, че не вижда хомофобията, проявена от противниковите привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички