Осъдиха кмета на Торино заради загиналите фенове на Ювентус през 2017-а


Осъдиха кмета на Торино заради загиналите фенове на Ювентус през 2017-а
Снимка: Getty Images/Guliver

1407 0

Кметът на Торино Киара Апендино беше осъдена за престъпна небрежност във връзка със смъртта на двама души по време на финала на Шампионската лига през 2017 година. Тогава на площад Сан Карло в Торино се бяха събрали 30 хиляди фенове на Ювентус, за да гледат любимците си срещу Реал Мадрид, но малко преди края сред тълпата настава паника, след като група обирджии започват да пръскат с лютив спрей. Това води стъпкването и смачкването на много хора, като двама загубиха живота си, а други 1500 бяха ранени.

Според съда Апендино и още четирима души за виновни за престъпна небрежност, като всички обвиняеми получават по 18-месечна условна присъда. Сред другите осъдени са началникът на полицията в града, както и началникът на щаба на Апендино. Според обвинението Апендино не е взела нужните предпазни мерки за толкова голямо събитие, като се отбелязва липсата на аварийни изходи.

"Тази трагична история ме беляза тежко", сподели тя във Фейсбук след присъдата. Тя допълва, че приема и уважава решението на съда, но ще го обжалва, тъй като не счита, че трябва да я държат отговорна за "лудите" действия на едни престъпници. Четирима от обирджиите вече бяха осъдени на 10 години затвор за причиняването на смърт. Тази вечер Ювентус посреща СПАЛ в Торино в мач за Купата на Италия, а срещата ще можете да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички