Нов скандал в Англия: Човек от Висшата лига е обвинен в изнасилване на две 15-годишни


Нов скандал в Англия: Човек от Висшата лига е обвинен в изнасилване на две 15-годишни
Снимка: Getty Images

1691 0

Нов скандал е на път да завладее Висшата лига. Като допълнение към обвиненията за изнасилване срещу Бенджамин Менди, обвиненията за изнасилване и нападение срещу Мейсън Грийнууд и ареста на играч на Евертън за предполагаеми сексуални престъпления срещу непълнолетни, сега има още един случай на сексуално насилие, включващ звезда от Висшата лига. А изброените горни случая и трите разследвания вече са прекратени.

Все още активно работещ във Висшата лига

The Athletic ексклузивно разкри, че "водеща фигура от Висшата лига е обвинена в изнасилване на две тийнейджърки". Името на предполагаемия нападател обаче не се съобщава публично. Заподозреният, според изданието, наскоро е бил разпитан от полицията по обвинение в изнасилване. Въпреки това, този човек вече е бил разследван за малтретиране на друго 15-годишно момиче. И то още през 90-те години.

Тази втора жертва твърди, че е била изнасилена в дома на разследвания. Тя обаче не се е оплакала и не е съобщила за това до 2021 г. Нейният случай незабавно е прехвърлен на полицейската оперативна група, която разследва сексуални престъпления, извършени срещу деца под 16-годишна възраст.

Полицията обаче е прекратила случая. Английският закон гласи, че ако престъплението е извършено между 1956 и 2004 г., жалбата трябва да бъде подадена в рамките на една година. Период от време, който в случая не е спазен. "Ако се появят нови линии на разследване, разследването може да бъде преразгледано", се казва в изявление на полицията.

Без предприети действия, въпреки че е бил разпитан

Заподозреният пък отишъл да даде показания на 12 юни по първата жалба. След това е бил освободен. Все още не е разкрита възрастта на жената по време на предполагаемото престъпление. The Athletic знае самоличността на обвиняемия, но не може да я оповести публично. Допълва, че той все още работи във футбола и срещу него не са предприети никакви действия.

Футболната асоциация вече коментира потенциалното отстраняване на обвиняемия: "Имаме стабилни предпазни мерки. Разследваме и оценяваме всички твърдения за лица, които могат да представляват риск за нараняване на деца и възрастни във футбола и, когато е подходящо, можем да наложим предпазни мерки". Наскоро още една жена проговори, че е била насилена от настояща звезда във Висшата лига, като случката е бил преди 8 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички