Мъри Стоилов призна: Искаха ме за кмет на голям град, но щях да го проваля!


Мъри Стоилов призна: Искаха ме за кмет на голям град, но щях да го проваля!
Снимка: БГНЕС

1051 0

Любимецът на феновете на Левски Станимир Стоилов призна, че преди двайсетина година е отхвърлил сериозно предложение да стане кмет на родния си град Хасково. Мъри направи близо двучасово участие в подкаста „Код Спорт“, в което разкри много интересни неща от личния си живот.

Какво точно се е случило?

“Никога не съм имал бизнес, защото не разбирам какво е да ръководиш бизнес. Не обичам да правя неща, от които не разбирам нищо. Имам един случай, например, вече бях свършил с футбола – 2003-2004-та някъде, когато Лечков ставаше кмет на Сливен. Звънна ми бащата на съпругата ми, Бог да го прости. Някакви хора искаха да се видят с мен. Оказа се, че ме канят да стана кмет на Хасково.....", разказва Мъри.

Още: Какъвто бащата, такава и дъщерята: Весела на Станимир Стоилов вече с голямо постижение във футбола

Дали Мъри щеше да изведе Хасково до висините, както направи с Левски?

"Моментално реших да им откажа, но от уважение отидох на срещата. Казах им директно: „Хора, моето поприще е футболът. Сега завърших като играч, имам намерение да работя като треньор. Не ставам за кмет.“ Те започнаха да ме убеждават - ма така, ма иначе, това било, онова било. Аз като си реша нещо, не чувам какво ми казват, но те продължават."

"Викам им: „Хора, вие не разбирате. Ако го хвана това, аз ще го проваля! Трябва да имаш знания, умения, не става така!“. Накрая единият каза: „Мъри, недей се притеснява, ние сме за това! Ние ще ти помагаме.“ Викам им: „Точно от това се притеснявам, че вие ще ми помагате! Аз не обичам да ми помага кой да е и затова се занимавам с футбол, където мога сам да се справям.“ Нямам никакви бизнеси или акции някъде, не обичам политиката и не искам да съм част от нея. Политиците са задължени да създадат добри условия за футбол, а в България нищо не се случва.“, сподели още Стоилов.

Бившият му отбор Левски пък продължава с добрите си игри през пролетта, а един от играчите на "сините" вече записа интересно постижение.

Мъри Стоилов заговори за "скритите управляващи в Левски": Отписал Наско Сираков от живота си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички