Мултимилионер, но стиснат: Единственият "грях" на Михаел Шумахер, за който не му бе простено


Мултимилионер, но стиснат: Единственият "грях" на Михаел Шумахер, за който не му бе простено
Снимка: Getty Images

13400 0

В състезателните си години Михаел Шумахер бе една от най-богатите активни спортни звезди, когато защитаваше цветовете на Ферари. Той получаваше милиони, за да се състезава, но един от неговите инженери ще го запомни като "стисня".

Единственият "грях" на Шумахер

Празничните напитки бяха редовно явление по време на кариерата на легендарния пилот от Формула 1. Той спечели седем световни титли като състезател - 91 победи, 155 подиума и зашеметяващите 68 полпозишъна. Брилянтността на германеца го накара да бъде възнаграден с годишни заплати, за които се твърди, че са били около 30 милиона паунда на година.

Интересното обаче, е че Шумахер се е наслаждавал на алкохолни напитки от порядъка на 10 паунда. Това не е останало незабелязано от инженера му в Скудерията Роб Смедли.

"Любимата напитка на Михаел бе "Бакарди", което беше забавно. Тази глобална суперзвезда... първия път, когато го видях, бях изненадан, че държи тази бутилка от 10 паунда. Казах си "грехота", стиснат е и не му простих, хаха. Разбира се, имам много страхотни моменти с него, които не бих заменил за нищо на света", разкрива Смедли в интервю за "Daily Star".

Много различни личности са споделяли за фантастичните си моменти в компанията на германеца. Бившият пилот Тимо Глок разказа за любимите си преживявания с Михаел Шумахер също.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички