Михаел Шумахер извън пистата: История за забава, вдъхновение и... спомени


Михаел Шумахер извън пистата: История за забава, вдъхновение и... спомени
Снимка: Getty Images/Guliver

6119 0

Бившият пилот във Формула 1 Тимо Глок си спомни за най-красивите си моменти с Михаел Шумахер в скорошно интервю за уебсайта "LuckyBook". За него Михаел най-добрият пилот на всички времена, а със своите думи той разказа повече за личността и купоните със 7-кратния световен шампион.

Невероятните истории на Глок за Шумахер

Глок описва Шумахер като дружелюбен човек, но той е обратното на пистата. "Михаел бе себе си на пистата и не се отваряше твърде много. В живота обаче беше обратното. Той беше много отворен, дружелюбен и наистина мил човек. Хората си мислеха, че не е! Мисля, че това се дължи на това колко прям беше на състезателната писта. Той беше пълната противоположност на работата си", каза германецът.

"Михаел Шумахер е най-великият пилот на всички времена, що се отнася до мен. Той беше моят герой. Има различни икони на Формула 1 от различни епохи – Айртон Сена, а след него се появи Шуми и промени играта. За мен той е герой".

Шумахер е бил необикновен във всичко

"Най-добрият ми спомен от Михаел Шумахер е цялостното му внимание към детайла. Прекарах много време извън пистата с него и нямаше значение какво правим. Винаги беше толкова точен и прям. Той прави всичко на 100%, независимо дали бе на планински велосипед или скачаше от самолет! Той беше изключителен във всяко едно отношение".

За купоните с Шумахер Глок не каза много

"Никога не съм виждал Майкъл да къса ризата си! Все пак направихме страхотни партита. Забавлявахме се толкова добре", спомня си още Глок.

Идентичността и осанката на Шумахер са оставяли винаги страхотни спомени у всеки, който го познава и е близък с него. Наскоро стана ясно и за необичайния трик, който Михаел е правил на купони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички