В Парагвай оневиниха Роналдиньо, спират разследването


В Парагвай оневиниха Роналдиньо, спират разследването
Снимка: Getty Images/Guliver

1758 0

Бившият световен шампион с Бразилия Роналдиньо Гаучо се приближи до край на престоя си в Парагвай, след като прокурорите заявиха, че няма да налагат „условно преустановяване“ на случая, което ще му позволи да се завърне в родината си.

Двукратният носител на отличието за Играч на годината беше арестуван на 6 март заедно с брат си и бизнес мениджъра Роберто Асис, след като тримата опитали да влязат в Парагвай с фалшиви паспорти. Впоследствие и тримата изкараха 32 дни зад решетките, преди да бъдат пуснати условно на 7 април, след като платиха 1.6 млн. долара гаранция. Роналдиньо, бившият футболист на Барселона, Пари Сен Жермен и Фламенго, който навърши 40 години в затвора, е под домашен арест в парагвайски хотел от четири месеца насам.

Според парагвайските и бразилските медии, прокурорите по случая казаха, че „не са открили елементи, които да доказват, че Роналдо де Асис Морейра е имал директно участие при придобиването на нередовни документи“. Те препоръчаха Роналдиньо да бъде освободен след заплащането на глоба от 90 000 долара и идентифицирането на фиксиран адрес в Бразилия. Той също така ще трябва да представя себе си на бразилските власти на всеки три месеца. Официални лица поискаха двугодишна условна присъда и глоба от 110 000 долара за брат му Роберто, но в крайна сметка решиха да го оставят да напусне Парагвай.

Те споделиха, че докато Роналдиньо не е знаел, че има фалшив паспорт, то брат му Роберто е бил наясно с това. И двамата казаха, че са невинни и техният адвокат винаги стоеше на позиция, че тяхното задържане под ареста е „незаконно“. Очаква се съдията да постанови дата за изслушване следващата седмица. А как Роналдиньо отпразнува 40-ия си рожден ден в затвора вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички