Роналдиньо може да бъде освободен от домашния арест през август


Роналдиньо може да бъде освободен от домашния арест през август
Снимка: Getty Images/Guliver

1865 0

Бразилската футболна легенда Роналдиньо има шанс да излезе на свобода, след като прекара последните 4 месеца под домашен арест в Парагвай. Разследването делото е завършено на 90% и прокуратурата не е успяла да повдигне обвинения на Роналдиньо и брат му за пране на пари или връзки с организираната престъпност. Така единствената обвинителна точка към бившата звезда на Барселона остава използването на фалшиви документи за влизане в страната.

На двамата бразилци може да бъде предложена сделка - закриване на делото в замяна на признание на вината и заплащане на глоба. Адвокатът на бившия футболист работи над план, който може да доведе до освобождаването на него и брат му още през август.

Както е известно, Роналдиньо и брат му бяха арестувани през март за използване на фалшиви паспорти при опит за влизане в Парагвай. След известно време те бяха пуснати от затвора под домашен арест срещу гаранция от 1,6 милиона долара. Бившата звезда заяви, че паспортите са подарък от бразилски бизнесмен, който също е в затвора.

През миналата година футболният магьосник получи забрана да напуска Бразилия заради неплатена глоба за нанасяне на екологични щети при строителство на недвижим имот в Порто Алегре. Твърди се, че документът на Роналдиньо му е бил върнат през септември, но не е ясно защо той не е използвал него на влизане в Парагвай, а фалшив такъв. А какво ще е първото нещо, което Диньо ще направи след освобождаването си вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички