Меси дари сериозна сума и за Аржентина в битката с коронавируса


Меси дари сериозна сума и за Аржентина в битката с коронавируса
Снимка: Guliver/GettyImages

1507 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси е подкрепил родината си в битката с коронавируса. Аржентинецът е превел 500 000 евро на фонд "Гарахан", който е разпределил сумата между осем болници в страната, съобщава "TyC Sports". По-рано Меси помогна със средства и на Каталуния - областта, в която живее. Там той дари 1 милион евро.

С парите от футболната мегазвезда са били закупени предпазни средства за лекарите, мултипараметрични монитори и консумативи. Закупени са и пет уреда за механична вентилция.

"Много сме благодарни за признанието към нашата работа, което ни позволява да продължим да оказваме помощ на аржентинската здравна система", заяви изпълнителният директор на фонда Силвия Касаб.

Прави впечатление, че дарените за Каталуня средства от звездата са повече, отколкото тези за родината му. Но трябва да се отбележи, че Испания е много по-засегната от заразата - с 268 143 заразени и 26 744 жертви. В Аржентина заразените са малко над 6000, а починалите са 305. А какво признание за Меси, свързано с отдадеността му към националния отбор, направи скоро Серхио Агуеро вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички