Майк Тайсън изуми: Отхапаното ухо е най-доброто нещо, което съм правил в живота си


Майк Тайсън изуми: Отхапаното ухо е най-доброто нещо, което съм правил в живота си
Снимка: Getty Images/Guliver

3887 0

Боксовата легенда Майк Тайсън направи любопитно изказване по повод един от най-известните епизоди в кариерата му. Той е от 1997 година, когато по време на битката с Ивендър Холифийлд, "Железния Майк" отхапа част от ухото на съперника си.

Тогава реферът остави битката да продължи, но за малко след това битката не приключи с масов бой между екипите на ринга. В крайна сметка Холифийлд спечели мача, а Тайсън беше дисквалифициран. Досега американската легенда неведнъж е признавал, че съжалява за стореното, но сега реши да обърне монетата.

"Може да звучи като лоша шега, но ако го погледнете, този инцидент е най-доброто нещо, което съм правил в живота си. Не, че съм щастлив от отхапаното ухо. Имам предвид бизнес частта", заяви Тайсън пред "Esnews".

"Мислех, че наистина съм направил цяло състояние, правейки го. Постоянно правех снимки, уж отхапвайки ушите на хората. И спечелих много повече от 3 милиона долара, които загубих заради това. Да, това ухапване ми струваше 3 милиона долара. Това беше може би най-голямата глоба в историята на бокса", продължи бившият боксьор.

"От битката бяха минали 3-4 години. Седнах и прецених колко печеля от такива снимки. Когато преброих всичко, бях много изненадан. "Уау! Наистина ли е толкова много?". Компенсирах финансовите загуби и дори излязох на плюс. Така че не мога да се обвинявам за цялата история", завърши звездата. Също толкова странно бе признанието на Тайсън за най-хубавите години в живота му

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Из архива: Григор отказа на три страни, домакини на Голям шлем, да играе за тях

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава нерядко да влиза в устите на критиците, които...

Реклама
Най-четени новини

виж всички