Лудост? Не! Защо Майк Тайсън описа годините в затвора като най-хубавите в живота му? (ВИДЕО)


Лудост? Не! Защо Майк Тайсън описа годините в затвора като най-хубавите в живота му? (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

7497 0

На 20 години Майк Тайсън става най-младият световен шампион по бокс при най-тежките в историята. Той е и първият, който успява да обедини в тази категория коланите на WBA, WBC и IBF. Въпреки тези невероятни постижения не по-малко популярен е случаят през 1997-а, когато отхапва част от ухото на Холифийлд. А това противоречие сякаш го олицетворява чудесно.

Железния Майк има тежко детство. Той е арестуван на няколко пъти заради дребни престъпления. Освен това често се въвлича в битки в опасния квартал в Бруклин, в който израства.

През 1992-ра година - по средата на боксовата си кариера, Тайсън е арестуван за изнасилване и е осъден на шест години затвор. В крайна сметка той прекарва зад решетките малко под три години.

Годините на Майк Тайсън в затвора са най-хубавите в живота му

Неотдавна се появи видео, в което Майк обсъди личния си живот. В него той направи изказване, което шокира мнозина. А именно, че годините, които е прекарал в затвора, са най-щастливият период от живота му.

Във въпросното видео останалите участници остават шокирани от твърдението на легендата в бокса. Те му напомнят, че той е имал милиони. Как би било възможно да е бил по-щастлив в затвора - недоумяват.

Тогава обаче Железния Майк отговаря философски. Той споделя, че точно в този период е имал "мир, стабилност, баланс, спокойствие". Разговорът завършва с друг мъдър цитат от Майк Тайсън:

"Господ те наказва, като ти дава всичко, което си искал, за да види дали ще можеш да се справиш с него" - казва Железния Майк.

Мнозина биха казали, че това може да заяви единствено човек с пари. Майк Тайсън обаче е бил и на двете крайности в живота. Вижте видеото по-долу в материала, където споделя това си мнение.

В първия мач след затвора пък Майк Тайсън разбива опонента си за по-малко от 30 секунди (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички