Легендата на ЦСКА Димитър Пенев празнува 75-годишнина


Легендата на ЦСКА Димитър Пенев празнува 75-годишнина

1205 0

Днес една от най-големите легенди на ЦСКА и българския футбол - Димитър Пенев, празнува своя 75-и рожден ден. Той носи червения екип между 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА Пенев печели 7 титли на България и 5 пъти триумфира с Купата на Съветската армия, а като треньор на тима извежда "армейците" до 3 шампионски титли и 4 купи.

За националния отбор на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните първенства през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на тима той извежда страната ни до четвъртото място на Световното първенство през 1994 година в САЩ, а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година.

ЛЕЧКОВ: В ГЕРМАНИЯ СЯКАШ НЕ СЪЩЕСТВУВАХ, СЛЕД КАТО ГИ ОТСТРАНИХМЕ НА САЩ'94

Обявен е за треньор номер 1 на XX- век на България. Награден е с орден "Стара планина"- първа степен. През 2016 година е обявен за почетен президент на ЦСКА. Екипът на SportLive.bg му пожелава крепко здраве, успехи и дълъг живот!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички