Легендата Хамилтън: Бях бит, замерян с банани и наричан "н***р"


Легендата Хамилтън: Бях бит, замерян с банани и наричан "н***р"
Снимка: Getty Images

591 0

Звездата във Формула 1 Люис Хамилтън разказа за най-трудния период в живота си. Британецът заяви, че в училище е бил непрекъснато обиждан на расистка основа и дори е бил малтретиран.

В подкаста "On Purpose" Хамилтън сподели, че не се е оплаквал на баща си за тормоза в училище, за да не изглежда слаб в очите му.

"Не чувствах, че мога да се прибера вкъщи и да говоря с родителите си. Не исках баща ми да мисли, че съм слаб", каза пилотът, цитиран от "Sports Illustrated".

"Бях тормозен още на шест години. В онези училищни дни бях едно от трите цветнкожи деца и просто по-големите и силни насилници често буквално ме подхвърляха", спомня си звездата.

Люис разказа пред водещия, че обикновено при спортна игра той е бил последният, който са избирали в даден отбор, дори да е бил по-добър от всички.

"Непрекъснато ме биеха, хвърляха по мен разни неща, включително банани. Същите тези хора използваха небрежно думата "н***р". Беше ми трудно. Учителите ми казваха: "Никога няма да постигнеш нищо". И аз го повярвах за част от секундата", продължава Хамилтън.

Той разказа, че именно расизмът и тормозът в училище го карат да се чувства така, сякаш върви срещу системата или плува срещу течението. Но тези събития с го направили човека, който е станал. А ето какво каза Хамилтън относно своето пенсиониране. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Спортът в цифри

Футболните рекорди, които могат да бъдат поставени през 2023 година

2023 година вече започна и обещава да бъде доста интересна. Годината може да бъде и запомняща се за футболисти...

Реклама
Най-четени новини

виж всички