ВИДЕО: Нойер се забърка в политически скандал в Хърватия с песен


ВИДЕО: Нойер се забърка в политически скандал в Хърватия с песен
Снимка: Getty Images/Guliver

1714 0

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер се замеси в скандална ситуация по време на почивката си в Хърватия. В интернет се появи видео, на което футболистът изпълнява песента "Lijepa li si" в непозната компания. В Хърватия това бе възприето положително, но в Сърбия и Босна и Херцеговина германецът стана обект на критики, както и в своята родина.

Причината за това е, че автор на песента е Марко "Томпсън" Перкович, който често е критикуван като привърженик на ултрадясната организация "Усташа", която е провеждала геноцид над сърби, евреи и цигани по време на Втората световна война, пише "Sport 24". Самият Перкович по време на Гражданската война и разпадането на Югославия е воювал срещу сръбските сили.

Песента, която изпя Нойер, споменава територията Херцег-Босна, която е непризната държава в Босна и Херцеговина през 1991-1994 г. и се е появила в резултат на войната в Босна. Някои медии, сред които "Bild" и "Goal", реагираха остро на проявата на Нойер. Наложи се той да дава обяснения и да обяви, че не знае хърватски език и не е запознат със съдържанието на песента. А в какъв скандал забърка баща си синът на Кристиано Роналдо вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички