Кличко: Благодарих на Усик, че се върна, за да се бие за Украйна


Кличко: Благодарих на Усик, че се върна, за да се бие за Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

6434 0

Легендата в бокса Виталий Кличко направи първи коментар относно включването на неговия колега и сънародник Олександър Усик в Териториалната отбрана на Киев във войната на Русия с Украйна. Кличко, който понастоящем е кмет на украинската столица, заяви, че е горд с действащия боксьор.

"Имах разговор с Олександър, но мога да кажа, че не съм му наставник. Усик е достатъчно възрастен човек, вече е постигнал много и в живота, и в спорта. Неговите изказвания могат да се тълкуват както в една, така и в друга посока. Те не бяха ясно маркирани и много украинци не можеха да разберат кого той наистина подкрепя", започна Кличко пред "Украинская правда".

"Сега той се записа в Териториална отбрана, направи ясно заявление, че се намира в родината си и ще я защитава. Обърна се към всички, които са дошли на нашата земя, с молба да се приберат и да прекратят това. А ако не го чуят, тогава той също ще използва своя опит, знания и всичките си сили, за да защити земята ни", допълва бившият боксьор.

"Благодарих на Саша в разговор. Беше ми приятно по човешки. Обадих му се и му благодарих за това. То беше искрено от Саша. Това е много важно, защото Усик е голям авторитет не само в Украйна, но и много руснаци виждат позицията му", завършва Кличко. Ето какво каза наскоро Усик на Русия и руските войски във видеообръщение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички