Как Роналдиньо се сдоби с мечтаната клауза "Нощни клубове" в договора си


Как Роналдиньо се сдоби с мечтаната клауза "Нощни клубове" в договора си
Снимка: Getty Images/Guliver

4504 0

Днес Роналдиньо навършва 42 години. За съжаление на футболните фенове, вече изминаха 6 години, откакто бразилският магьосник напусна терена. Освен неповторимите си умения с топка в крака, бразилецът е познат и с вечната си наглед скромна усмивка, но и с буйния си и луд нрав. 

След престоя си в италианския гранд Милан, той се завърна в родината си, междувременно прочул се с любовта си към нощния живот и клубове в Италия. Разбираемо, привлечен от този си начин на живот, бившата звезда на Барселона потърси същите условия и в родината си. В договорката си с бразилския клуб Фламенго, той отправил сериозно запитване към шефовете на клуба. Роналдиньо поискал правото да продължи да се забавлява в нощните клубове поне 2 пъти седмично. От Фламенго от своя страна се съгласили със странното и неприсъщо за подобни преговори изискване. 

Световният шампион винаги е бил критикуван относно начина си на живот от феновете, смятащи го за един от най-добрите играчи в историята на футбола.

Един от популярните фенове на Милан тогава коментира, че дори когато отборът му губи, Рони е във вихъра на купона.

"Печели, губи, играе добре или играе зле, него това не го интересуваше. Каквото и да станеше, той винаги щеше да отиде да купонясва цяла вечер. Наистина го обичаме, но така вредеше на себе си и кариерата си", коментира той.

Бившият футболист на Арсенал - Александър Хлеб, направи изключително интересен коментар, твърдейки, че неочакваната продажба на Деко и Роналдиньо от Барселона се е дължала именно на порочната практика на двамата да идват пияни за тренировки. С тази мярка ръководството на каталунците искало да спаси Меси да не бъде въвлечен в същите проблеми. 

Вижте историята на Роналдиньо: Възход, падение и отново възход на бразилския магьосник

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички